Tuesday, 9 March 2010

temerloh..temerloh..

Sebenarnye gambar ni dah terperap lame..kitorang pegi temerloh kerana best friend abah Tomot,auncle Ard berkahwin ngan Dilla (wah..best friend name isteri same la pulak ekk).
Kitorang gerak ke sane pada 19 February (Jumaat)..check in di Hotel Green Park (hotel lame..bilik besor tapi murah giler..)Ard kawin pada 20 February (Sabtu),kami gerak balik JB on the same day.Sebenarnya ini first time saya hadiri kenduri kahwin orang belah-belah Pantai Timur..macam-macam keunikan berbanding kat Johor.tu yang nak share di sini..Keunikannya antare lain:
  1. Time bersanding adalah bile-bile,kalau pengantin dah ready..trus jalan..sempoi...!kalau kt JB harusla ko tunggu sampai kul 2.30ptg..kadang lajak sampai kul 3..lambat betul.Ard haritu sanding kul 12.30tgh,kul 2 kitorang dah gerak balik JB.bagus untuk orang jauh.
  2. Kumpulan kompang die campuran perempuan and lelaki..and budak perempuan tu yang baya-baya sekolah rendah pun ade..nice
  3. Paling unik sekali ada goodies bag,kat dalamnye bukan ade bende ngarut-ngarut macam tuale kecik tak serap air, or bunga telur harap mahal tapi takleh simpan..tapi,ade GULA..bukan gula-gula tau,tapi gula perai dalam pek 1kg..memang praktikal..(tapi diberi pada rombongan pengantin lelaki jerla..sebab kitorang ikut rombongan lelaki).saya suka sangat..sebab memang berguna..and orang akan cakap..bagus majlis dia bagi bende boleh guna..
perjalanan kami dari JB-TEMERLOH ambil mase 6jam setengah..lapo wei..jumpe tempat makan kat tepi sungai yang ade tulis Temerloh besor2..taktau ape name tempat..tapi kami makan kat gerai Nasi Ayam Hj. Husaini..rugi tak order nasi ayam..order nasi goreng jer..sebab nampak banyak orang order nasi ayam die..
saya order bandung special..slurrrpppp...Tomot minum takmo henti..heppp!!
Layan jerla gambar-gambar ye..
so far pengalaman pertama datang ke temerloh ni sangat menyeronokkan..tahniah diucapkan kepada Ard dan Dilla..semoga perkahwinan kekal bahagia sampai ke syurga..Tomot seperti biase sangat kecoh di majlis orang,asik nak berjalan je kejernya..Dah tak tekejar sekarang..

tak lengkaplah ke Temerloh kalau tak borong patin kan?ni ade model kasut tengah pilih patin untuk dikendurikan..hehehe

4 comments:

i k i N said...

bg GULA...hoh! sgt efisyen...aku sukee :D
Adoi..cane nk pujuk mama dan ayah ni...kite bg serbuk teh la pulak..

dila~noor said...

hahaha,kt jb mak aku pnh dpt garam,gula,teh ngn asam keping kin =)

bnde tu sgt praktikal tau..

DrSinga said...

cakap kat Tomot...
antie punya Dad is cooler tau!!!

geraugebang said...

ha ha ha ...tomot pakai sekert.ha ha ha...jalan mesti gedek gedek.