Wednesday, 31 March 2010

Anak ummi demam..

Ibu mane yang tak risau kalau pegi keje bile anak tak sihat kn?

Last weekend saya duty konvo,jadi hari Isnin plan nak cuti untuk uruskan hal rumahtangge dan catch up balik mase bersame Tomot..sekali die demam panas pulak.kesian..

Tomot sekarang dah berusia 16bulan..cepatnye mase berlalu.
Momen2 bersama Tomot

Scene 1
Kalau masuk je rumah,terus pegi kt dvd player.."apin,apin..."..
selagi tak mainkan dvd upin ipin..alamtnye dengarla budak meraung macam kene rotan
Fanatik betul!

Scene 2
Asal dapat botol susu jer,mesti cari bantal..
Kalau tak bantal mesti sebut "bye..bye"..maknenye buai (nak tidur dalam buai)

Scene 3
Kat rumah ade 1 white board khas untuk die mencurahkan "hasil seni"..kt white board contengla sepuas hati.Tapi yang tak tahannye tgn kaki pun kene conteng..nasib baik lum merebak ke dinding.. (letak white board pun sbb nak die tau yg there's a place meant to jot..)

Scene 4
Kat rumah nenek ada sorang lagi budak yang nenek babysit,Alysa..Tomot ni kedekut amat! koko crunch pun takleh share..boleh ngamuk2..
Sudahnye ummi beli or bwk ape2 kenela ade 2..skarf 2, mknn lebih.

macam2 lagila..
sekarang mulut pun boleh tahan banyak dah boleh cakap..dah bolehla communicate dengan die.

aduh..risaunye..harap-harap Tomot sihat cepat dan ceria seperti sediakala..

ni la anak pompuan ummi..hihih
mule2,come je kan..pasrah ok..kene pakse pkai scarf

dah mulela tuh..dah tunjuk gigi 2 ketul kt bawah tu (atas dah ade 4)
ummi,saye nak cabut boleh? heppp!!!
ok..settle..sangkut kt leher pun ok jgk ummi..

sabo je aku!

6 comments:

DrSinga said...

Tomok tomokkkk....
tomok tak nak adek ke....????!!!!
mintak lah kat umiiii!!!

dila~noor said...

DrSinga~tomok pule..kikiki..
yerla..yerla..nanti tomot mintak kt ummi..dah separa green light die kate..auwww!

kucingorengemok said...

bila la ah poh jr nak ada gigi mcm tomot

YOI said...

gile lah..separa green light..bulan depan dapat la berita nih..dahsatttttttt!!!!

dila~noor said...

KOG~ah poh jr. umur bape?takpe..tomot pun lambat sangat bergigi sebenarnye..

yoi~gilala...hahahah tgkla rezeki cmne nyah =)

DrSinga said...

kahkahkah....
apasallah haku asyik panggil dia TOMOKKK!!!!!
(dah cukup berhati2 semalam tuuu,,,,)