Friday, 19 March 2010

jalan-jalan langkawi..day 1

ni beg pegi..kecil chumil saje
balik..bawak balik beg saiz jumbo nih..termasuk dgn beg kecil di kedua-dua bahu,beg sandang dan plastik2 kecil..haru..tak masuk Tomot yang mempunyai berat sekitar 7.8kg iteww..phewww..


harini baru berkesempatan nak update psal percutian ke Langkawi.
kami bertolak naik bas,ikut rombongan opis abah Tomot.bus free,hotel free,kete sewa free,cume kene bayar feri jer..sape taknak?
mule-mule dulu kitorang risau jugak..camane nak bawak Tomot nih,taku die cranky takleh tahan travel jauh2..
just imagine from JB to Kuala Perlis,lebih kurang 12hours travel tu..huhuh..tapi sebab kitorang tau dia kalah ngan aircond..so rase okla..sbb die mesti tidur jer..
Alhamdulillah..everything went well..meragam sikit2 tu biaserla..name pun budak..

Kitorang gerak dari Nusajaya lebih kurang kul 9malam,dan sampai jeti Kuala Perlis nak dekat pukul 9 pagi.
Tapi feri delay sampai 2 kali,last2 kul 12.30 tghri baru kami betul2 dalam feri..fuhhhhh..penat!
Sampai langkawi,ambik keter sewa,cari makan..check in..tido..muahahahaha
rugi ooo..adeke tidor..tapi dek kerane penat sangat..nak buat camane..tak lari tempat shopping dikejar..
Kami stay di Aseania Resort kat area Pantai Chenang,ok not bad at all..nice room..
1 keluarge busuk yang pestaim naik feri ke langkawi..ahaks!!

tomot belajar sebut perkataan "api" di restoran ni.dinner malam pertama kami

abah makan lamb chop.tapi mintak nasi..ape kessss?kesian budak kurus ni..lapo agaknye..hihih

saya,chicken chop..tapi ayamnye goreng tepung ye puan-puan..dah macam tempura la pulak..tapi rase ok..nice =)

kami mamam di sini..tempatnya sangat cozy..romantik..tapi mak oii..lambatnya nak sampai makanan..

sambung cerita...lepas dah krohh krohh sepetang tu kn..kami pun bergegas nak cover aktiviti yang sepatutnya..memang target nak pegi sume tempat tourist attraction termasuk dengan tempat shopping sekali..
lepas maghrib tu hujan la pulaknya..hajat di hati nak ke Pasar Malam di Pekan Kuah..tapi..tersyasyul pulak ke Idamansuri..
huh..memang mencabar bile dah sampai Idamansuri..rase macam taknak balik..mate tak henti berkelip tengok pinggan,set hidang,cawan..cadar,comforter,chocolate..ish2..naik kelabu biji mate..hihih..

 pics:credit to google

tapi gambar kat Idamansuri tak sempat nak snap langsung..dahla orang ramai..ditambah rase malu nak bukak camera zaman batu kitorang tuh..hehe..niat di hati nak survey saje..sebab esok nak shopping betul2,tapi survey pun boleh melayang duit 3 angka..camane ni?
abihla..penyakit dah datang..susah ni..hihih

pasar malam tak jumper..hujan pun dah berenti..speaker kt Idamansuri pun dah sound tepat yang dorang nak tutup lagi 5 minit baru kitorang terhegeh2 nak kuar..berakhirla hari petame kami di Langkawi..

hari kedua dalam entry selepas ini..hehehe

8 comments:

YOI said...

mknn itu nampak sungguh mabeles!

shu said...

langkawi...
tringat pulak citer
Na O Mei..hahaha

DrSinga said...

idaman suri yang sungguh mengorek wallet!!!

Mrs. Ishamizu said...

wah soping sakan...besstnyerr..;)

dila~noor said...

yoi~ape lg nyah..ko juge harus cube buat..hihih

shu~aah kn..na o mei shooting kt sane

DrSinga~ngehehehe..tu br i yg wallet kecil ni pegi..kalu doc pegi taktaula camane gayenye..

kak izu~takdela sakan sgt..sesikit je..hehehe

geraugebang said...

ha ha ha...memang berat kes ni...boleh dibawak ke mahkamah agung...makan lamb chop ngan nasi...sama taraf ngan jenayah curi ayam ni..ki ki ki

dila~noor said...

kak gerau~habisla saya mcmni kak gerau..lagi2 kalau org kt pak syed corner ni mintak royalti tak gitu..hihih

Marsha~ said...

shopping sakanle kat idaman suri??? ahahaha.. dulu masa gi langkaki, tak jumpa pun idamansuri ni.. yelah ms tu gi honeymoon, mana ade masa nak beli periuk.. kuikjuikui