Tuesday, 23 March 2010

Langkawi Day 2

Ok kite sambung balik cerite Langkawi nih..
takdela nak cerita apa sangat..ecewwah!!padahal orang nak tanye pasal shopping kan?
Actually hari kedua tu kami stress,bukan ape sebab rase nak pegi sume tempat..kalau boleh nak survey kt Haji Ismail Group plaknye..nak gi beli coklat kat TSH Duty free,nak beli beg bawak balik besar mane..macam tak cukup mase 24jam..huahuahuahua

Pagi-pagi tu,destinasi pertama kami adalah Gunung Mat Chincang..nak naik cable car..tapi,2 laki bini yang penakut tinggi ni macam bagus-bagus je buat2 berani..
Dalam hati Tuhan yang tau..giler ar..ni kali ketiga kitorang cabar diri dengan ketinggian..1st dulu naik tornado kt Genting,2nd naik eye on Malaysia and ketiga naik cable car ni..aduh..aku rase nak mati bile tinggi2 nih..camane org leh berani buat bungee jumping ekkk
Tomot pulaknye takde sikit ketakutan pun,die duk "ooo...ooo..." dalam cable car..yang mak die dah duk diam..pegang anak pun tak berani..wakakakaka
time nak melintas jambatan gantung tu paling ngeri ok..tapi worth it sebab pemandangan sangat cantik..cume penant nak mamfus mendaki..huhuhuh


Wahahaha..terserlah ummitomot yang agak gumuk di situ..ni kat Underwater World..Tomot punye gambar kebanyakan hanye nampak kepale dari belakang..sebab dia dah tak ingat mak bapak da bile tengok "apish"..
suke sangat!!! bukan die tau takut ngn ikan besar2 tu..
best betul masuk sini bile anak kite dah pandai appreciate dan pandai sebut beberapa perkataan..
sape nak datang sile bawak mykad ok..kalau tak bayaran masuknye RM38..,ade mykad RM28..
inila kemuncak pelancongan ke Langkawi gitu! sape tak gi Dataran Lang macam tak lengkapla perjalanan ke sini..hehe
I wonder camane dorg naikkan burung helang yang tinggi tu..memang cantik dan nampak sangat gah..
tomot suke di sini sebab puas bejalan..
ummi dan abah...puas mengejar...*sigh*

Dan.....akhir sekali shopping time!!!! (island hoping terpakse dilupekan dulu..mungkin next timela)
Kami cover semua outlet Haji Ismail Gruop,termasuk Idamansuri,Langkawi Saga dan TSH Duty Free..
Tapi gambar shopping memang kami takde ambik..
Jap lagi saya google2 gambar bersesuaian and buat 1 entry khas panduan membeli belah di Langkawi..khas untuk kak yai..hihihih

7 comments:

Mrs. Ishamizu said...

Comelnya Zahra wearing the dress..Nway, aah sgt tkt naik cable car tu, akk pon dh naik smpi tobat tk nk naik lg tp tataula in the future kot2 klu nk naik lg..hihihi...

june said...

wah special entry.. bagus².
last time akak bw anak akak gi AQWA umur die baru setahun 4bln... die lebih wonder emergency button warna merah kat dinding aquarium tu drpd shark yg besar gabak yg lalu lalang.. aduss..

shu said...

amboii...nampak sungguh keceriaan di wajah si tomot..

Gmbr2 aku yg best mase kt Langkawi dulu xdpt diselamatkan sebab camera dicuri orang..huhuuu

YOI said...

comellllnyeee zahraa senyummm..susah nak dapat gambo dia senyum lam blog ni.sekali senyum, ingt selamanyaa...hehehehe

ijan said...

Comelnye tomot especially bila dia cenyummm... muuulaatttt! hehehe....

Syok nye p langkawi. Kalau dok merayap kat kedai pinggan mangkuk tuh mau lupe suami sendirik. ehehe...

Cable car pon syok. Amik gambar kat atas jambatan tinggi tu tak? :D

dila~noor said...

kak izu~memang btlla tobat gile.menakutkan..ngeri..sume rase ade..menggeletar kaki sy smpai kt atas

kak yai~hahaha...zahra plak trlalu obses ngn apish sume,sekali tu jerla pndg camera..

shu~kesiannye..ko wajib pegi lagi tuh =)

yoi~wakakaka..ternyata dina lebih manis sbb mudah senyum..zahra serius spjg mase..kate anak abah kn =)

ijan~huih..tpt pinggan tu mmg menjolok mate..pendek kate bkn lupe suami..lupe dunia terus..tp dlm kes kite,suami isteri lupe diri..org kedai layan anak kami..pnyela teruk..ngeh ngeh ngeh

DrSinga said...

hahaha..
nak gerak tangan nak ambik gambor dalam cable car pun agak ngeri kan...nanti cable car tu goyanngggg...
pssst... kita pun penakut tempat tinggi gak...